مراقبت از گیاه, تکثیر

هر آنچه که درباره شرایط نگهداری اسپاتی فیلیوم باید بدانید!

اسپاتی فیلیوم

اسپاتی فیلیوم گیاهی چند ساله از خانواده شیپوریان است. این گیاه زیبا بومی جنگلهای مرکزی و جنوبی آمریکا میباشد.

گل اسپاتی فیلوم برگ های سبز و نوک تیز دارد که وظیفه تصفیه کنندگی هوا را دارند و حتی سموم موجود در منزل که شامل(فرمالدهید) و آمونیاک را از بین میبرد.

گیاهی کم توقع و سازگار با هر شرایط نوری و محیطی میباشد اما برای رشد و گل دهی به نور زیادی نیاز دارد.

درباره اسپاتی فیلیوم (نیلوفرهای صلح)

نیلوفرهای صلح گیاهان استوایی و همیشه سبز هستند که در کف جنگل رشد می کنند، جایی که نور خورشید و رطوبت و رطوبت ثابت را دریافت می کنند. تکرار این شرایط در خانه، کلید شادی و سلامتی گل سوسن شماست.

با نور کافی، نیلوفرهای صلح از اوایل تابستان شروع به تولید گل های سفید تا مایل به سفید می کنند و در طول سال در شرایط مناسب به شکوفه دادن ادامه می دهند.

بیشتر گونه های خانگی زنبق صلح تا 16 اینچ رشد می کنند، اما ارقام بزرگتر در فضای باز می توانند برگ هایی داشته باشند که ارتفاع آنها به 6 فوت می رسد. نیلوفرهای صلح گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما نیستند، بنابراین آنها را فقط می توان در فضای باز در آب و هوای گرم و مرطوب پرورش داد

شرایط نگهداری اسپاتی فیلوم

اسپاتی فیلوم

نگهداری اسپاتی فیلوم

آبیاری اسپاتی فیلوم :

از شرایط نگهداری اسپاتی فیلیوم آبیاری این گیاه می باشد که بسیار راحت است و در واقع خودش زمان دقیق آبیاری را به شما میگوید! اما چگونه؟؟

برگهای این گیاه به محض تشنگی به سمت پایین خم میشوند و با این کار میخواهد نشان دهد که زمان آبیاری آن رسیده است

در واقع این گیاه به علت گستردگی‌حجم ریشه ها به آبیاری هفتگی ۲ الی ۳ بار نیاز دارد و طاقت تشنگی زیاد را ندارد و بهتر است قبل از بی حالی برگها آن را آبیاری کنید.

خاک اسپاتی فیلوم چیست

ترکیب خاک این گیاه ترکیبی از خاک سبک با زهکشی بالا میباشد ؛ ترکیبی مثل : خاک برگ و پرلیت خاک برگ و ماسه ویا پیت ماس و ماسه میباشد.

نور مناسب

این گیاه به نور متوسط و غیر مستقیم نیاز دارد و بهترین مکان جهت نگهداری نزدیک به پنجره های شمالی میباشد برای افزایش گل دهی آن باید نور زیادی دریافت کند تا بتوانید شاهد زیبایی بیشتر آن باشید.

دما

بهترین دما برای نگهداری اسپاتی ها دمایی بین ۱۷ الی ۲۸ میباشد این گیاه در مناطق گرمسیری رشد کرده است و بهتر است آنرا در دمایی بالاتر از ۱۶ درجه سانتیگراد و به دور از هوای سرد و پنجره های باز قرار دهید.

و در غیر این صورت گیاهتان به مرور زمان از بین خواهد رفت.

این گیاه در دمایی بالاتر از ۲۱ درجه الی ۲۸ درجه بهترین رشد عملکرد خود را خواهد کرد.

تغذیه و کود اسپاتی فیلوم

برای رشد بهتر و سریعتر لازم است به گیاه به میزان ۲ گرم در یک لیتر آب به‌صورت هر ۲هفته یکبار از ابتدای فصل بهار تا اوایل فصل پاییز کودهای کامل محلول در آب داده شود برای کوددهی آن میتوانید از کود های ۱۲-۱۲-۳۶ کود آهن و کود ۱۰-۵۲-۱۰ استفاده کنید.

مراقبت های دیگر

برگ های بزرگ نیلوفرهای صلح تمایل زیادی به جمع‌آوری گرد و غبار در خانه دارند. به آرامی آنها را با یک حوله کاغذی مرطوب پاک کنید. یک لایه غبار ضخیم می تواند مانع از فتوسنتز شود.

روش تکثیر اسپاتی فیلوم

برای شرایط نگهداری اسپاتی فیلیوم تکثیر آن می باشد. این گیاه تکثیر بسیار آسانی دارد و از طریق پاجوش و تقسیم بوته میتوان به راحتی آنرا تکثیر کرد

نکته بسیارمهم در تکثیر اسپاتی فیلوم مرطوب بودن خاک آن قبل از تکثیر می باشد.

ابتدا خاک اطراف ریشه را مرطوب کنید و در ابتدا پاجوش هایی که در کنار گیاه مادری هستند کت حداقل ۴تا۵ برگ کوچک دارند را بوسیله چاقوی تیز و تمیز استریل شده جدا کنید و در گلدان دیگری که خاک آن از قبل کمتر مرطوب شده بکارید و برای حفظ رطوبت گیاه روی آنرا با پلاستیک شفاف کاور کنید و در دمایی بین ۲۰الی ۲۳درجه – نور غیر مستقیم نگهداری کنید

هر۴-۵ روزیکبار رطوبت خاک آنرا چک کنید و اگر خاک رو به خشکی بود به آن آب دهید

نکات آبیاری

در تابستان به آبیاری و غبار پاشی منظم نیاز دارد و خاک آن باید همیشه مرطوب و نم دار باشد خاک آن نباید خیس و غرقابی باشد محیط خیس و غرقابی و آبیاری بیش از اندازه موجب ریزش و سوختن و سیاه شدن نوک برگها و کنارهای برگهای آن میشود

این گل زیبا در محیط های پرنور به آبیاری زیاد و در محیط های کم نور به آبیاری کمتری نیازمند است

در فصل های پاییز و زمستان به آبیاری کمتری نیاز دارد

این گیاه در فصل های گرم سال به رطوبت بالایی نیاز دارد اگر رطوبت محیطش کم باشد برگهای آن قهوه ای میشود

برای تامین رطوبت آن علاوه به غبار پاشی با افشانه ها نیازمند استفاده از جزیره میباشند

برای ساخت جزیره میتوانید زیرگلدانی آنرا پر از سنگریزه کرده و مقداری آب داخل زیر گلدانی ریخته و گلدان آنرا روی سنگریزه ها قرار بدهید تا با تبخیر آب نیاز رطوبتی

مشکلات و آفات اسپاتی فیلوم

مشکلات اسپاتی فیلوم

نگهداری گیاه اسپاتی فیلوم

علت زرد شدن نوک برگها : زرد شدن نوک‌برگها و حاشیه های اسپاتی به کمبود عناصر غذایی چون آهن و منیزیم می باشد و با استفاده از کودهای حاوی آهن و منیزیم دیگر شاهد زردشدن برگها و حاشیه برگهای آن نخواهید بود.

دلیل سیاه و سوخته شدن برگ های اسپاتی فیلیوم چیست؟

در موارد بسیار زیادی آبیاری بیش از حد این گیاه باعث سیاه شدن برگهای آن میباشد عوامل دیگری چون پایین بودن دمای محیط و نور بسیار کم هم باعث بیماری های قارچی و پوسیدگی ریشه و در نهایت سیاه شدن برگهای آن میشود که با کنترل آبیاری و دما و نور آن میتوان جلوی این اتفاق را گرفت.

علت سوختگی و خشکی نوک برگ ها

علت این عارضه نور و گرمای زیاد و پایین بودن رطوبت محیط نگهداری آن میباشد گیاه را به محیطی با نور متوسط و محیط خنک تر انتقال داده و رطوبت آنرا بوسیله ساخت جزیره و غبار پاشی آب تصفیه از فاصله ۵۰ سانتی تامین نمائید.

علت زرد شدن برگ های پایین گیاه

آبیاری زیاد و یا آبیاری دیر به دیر و کم پایین بودن دمای محیط کمبود عناصر ریز مغذی و بیماری های قارچی و پوسیدگی ریشه ها میباشد که با رعایت این نکات این مشکل به سادگی حل میشود.

دلیل گل ندادن اسپاتی فیلیوم

علت اینکه اسپاتی ها گل نمی دهند دلایلی چون کمبود عناصر غذایی و آبیاری نامنظم و سردی محیط میباشد برای تقویت این گیاه از کود های گل دهی npk 10-30-20  استفاده شود تا عناصر لازم برای گل دهی گیاه تامین شود.

علت شل شدن برگهای اسپاتی فیلوم

یکی از علتهای شل شدگی برگها و پژمردگی گیاه تشنگی و تنش های آبیاری میباشد که با آبیاری منظم این اتفاق نمی افتد علت دیگر شل شدگی برگها وجود کرم خاکی در خاک گلدان گیاه میباشد که با استفاده از سم کارباریل سوین ۸۰درصد به راحتی قابل درمان است.

جمع‌بندی

امیدواریم مطالب گفته شده درباره شرایط نگهداری اسپاتی فیلیوم زیبا مورد پسند شما همراهان گرامی فروشگاه آنلاین سیتی گل قرار گرفته باشد. چنانچه درباره این پیاه آپارتمانی سوالی ذارید می توانید با کارشناسان ما در بخش دیدگاه شما در میان بگذارید.

1 نظر در “هر آنچه که درباره شرایط نگهداری اسپاتی فیلیوم باید بدانید!

  1. وحید گفت:

    مقاله کامل و مفیدی بود تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *