معرفی گیاه

راهنمای نگهداری گیاه آلوئه ورا

نگهداری گیاه آلوئه ورا

آلوئه ورا یکی از گیاهان محبوب و پرطرفدار از خانواده ی ساکولنت هاست که امکان پرورش آن در خانه وجود دارد و محبوبیت بیشتر آن در میان مردم به دلیل خواص دارویی آن می باشد. با توجه به آن که نگهداری این گیاه کار سختی نیست و در خانه میسر است میتوان آن را یک گیاه آپارتمانی عالی با زیبایی و خواص بسیار دانست.

در این مقاله از سیتی گل میخواهیم به معرفی گیاه آلوئه ورا و روش های نگهداری آن بپردازیم پس با ما همراه باشید.

شرایط نگهداری آلوورا

گیاه آلوئه ورا یکی از گیاهانی است که میتواند علاوه بر زیبایی بخشیدن به محیط موجب معطر شدن آن جا نیز شود این گیاه، فقط گیاهی زینتی نیست و دارای خاصیت درمانی و خوراکی نیز می باشد. روش های نگهداری گیاه آلوئه ورا عبارت اند از:

نور مناسب گیاه

قرار گرفتن در معرض نور زیاد اما غیر مستقیم از بهترین حالت ها برای نگهداری گیاه آلوئه ورا است زیرا نور غیر مستقیم را به خوبی جذب میکند. اگر این گیاه را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید باعث سوختن برگ های آن می شوید حتی میتوانید باعث کدری برگ ها نیز شوید.

قرار گرفتن آلوئه ورا در کنار پنجره هایی شیشه ای داغ میتواند موجب سوختگی برگهای آن شود. (داخل برگ های این گیاه پر از آب است) که چنین شرایطی برای گیاه خوشایند نیست.

اگر در هنگام نگهداری گیاه آلوورا در سطح برگ های آن لکه های پراکنده ای مشاهده کردید و یا رنگ برگ ها به قهوه ای و نارنجی بدین معنی است که گیاه شما نور بیش از حدی دریافت کرده است در این شرایط باید گیاه را از منبع نور دور کنید.

دمای گیاه آلوئه ورا

گیاه آلوورا باید در دمایی بین 17 تا 24 درجه سانتی گراد قرار گیرد و اگر در شرایطی با سرما و گرمای شدید قرار بگیرد موجب آسیب به آن می شوید.

اگر در آب و هوای معتدل زندگی می کنید میتوانید در فصل بهار و تابستان آلوئه ورا را به فضای باز منتقل کنید همچنین اگر میخواهید در مناطق سردسیری با زمستان های طولانی این گیاه را نگهداری کنید باید آن را در آغاز فصل سرما به محیط خانه منتقل کنید تا گیاه دچار آسیب و یخ زدگی نشود.

آبیاری

آلوورا بر خلاف گیاه آپارتمانی دیگر میتواند آب را در برگ های خود ذخیره کند نه در ریشه و خاک آن بنابراین نیاز نیست تا مرتب آن را ابیاری کنید.

آبیاری بیش از اندازه میتواند یکی از بزرگترین اشتباهات در طول نگهداری گیاه آلوئه ورا باشد و گیاه از غرقاب شدن اصلا لذت نمی برد پس باید به میزان کمی آبیاری آن را انجام دهید و برای گرفتن بهترین نتیجه آبیاری را زمانی انجام دهید که خاک گیاه کاملا خشک شده باشد.

گیاه آلوئه ورا خاک خشک را ترجیح میدهد و به میزان کمی باید آب را دریافت کند به خصوص در فصل های زمستان که نور خورشید ضعیف می شود در مناطق پر باران نیز داشتن خاکی با زهکشی عالی برای گیاه ضروری است تا بتواند آب را به طور موثر جذب کرده و آب اضافی را خارج کند و از فاسد شدن ریشه جلوگیری شود.

اگر برگ های این گیاه نازک و لوله ای شدند بدین معنی است که گیاه از کم آبی و میزان رطوبت رضایت ندارد بنابراین باید آبیاری آن را بیشتر کنید همچنین میتوانید در کنار آبیاری به گیاه کود نیز دهید تا گیاه تقویت شود.

 گیاه آلوئه ورا

خاک

فراهم کردن خاک با زهکشی عالی یکی از نیاز های گیاه آلوئه وراست که میتواند در این خاک بدون مشکل به رشد خود ادامه دهد اما اگر گیاه را در باغچه نگهداری می کنید کارتان راحت است زیرا خاک باغچه معمولا از زهکشی خوبی برخوردار است.

برای فراهم کردن خاک مناسب برای آلوئه ورا میتوانید از خاک های مخصوص گیاهان ساکولنت و کاکتوس استفاده کنید زیرا این خاک از ترکیبات خوبی برخوردار است و برای این گیاه میتواند گزینه مناسبی باشد.

کوددهی

برای کوددهی گیاه آلوئه ورا میتوانید از کود رقیق یا نیمه رقیق قوی (10-40-10) استفاده کنید و اگر از خاک های حاصلخیزی برای آن استفاده نمی کنید میتوانید کود های نیمه قوی را هر 1 ماه یکی بار در ابتدای فصل بهار تا آخر تابستان به گیاه دهید همچنین کود های گرم یا ارگانیک برای گیاهان کاشته شده در محیط بیرون نیز میتوانند گزینه مناسبی باشند.

تعویض گلدان

هنگامی که ریشه های گیاه متراکم و فشرده شد و یا برگچه های بسیاری در پایین گیاه ظاهر شد زمان آن رسیده است که گیاه را به گلدان بزرگتری منتقل کنید برای این کار گلدانی را انتخاب کنید که دارای حفره های زهکشی فراوانی باشد و بعد از انتقال برگچه ها به گلدان های جدید برای برگچه های تازه، از خاک های غنی و تازه استفاده کنید تا در آغاز زندگی جدید از مواد معدنی خوبی برخوردار باشند و رشد سالمی را طی کنند.

استفاده از گلدان های سرامیکی نسبت به جنس پلاستیکی آن میزان رطوبت بیشتری را در خود نگه میدارد بنابراین اگر گلدان های سرامیکی انتخاب شماست از گلدانی استفاده کنید که حفره های بسیاری را در زیر خود داشته باشد تا از جمع شدن آب و فاسد شدن ریشه ها جلوگیری کنید.

روش های تکثیرآن

تکثیر این گیاه با روش های پاجوش و برگ آن امکان پذیر می باشد که روش پاجوش میتوانید یکی از بهترین روش ها باشد.

در این روش کافی است هنگامی که گیاه پاجوش داد به آرامی پاجوش را جدا کنید و در گلدانی جدید بکارید سپس پس از مدتی گیاه ریشه های جدیدی می دهد و میتوانید از آن به عنوان گیاهی مستقل نگهداری کنید.

 آلوئه ورا

در روش بعدی نیز میتوانید با چاقویی استریل و تیز قسمتی از یک برگ آن را به آرامی برش دهید و آن را در قسمتی از منزل که گرم است نگهداری کنید تا قسمت برش خورده پینه ببندد و از ورود باکتری و قارچ ها به داخل برگ جلوگیری کند سپس آن را در یک گلدان تازه بکارید و منتظر بمانید تا برگ های جدید آن جوانه بزنند.

خواص گیاه آلوئه ورا

  • موثر در درمان دیابت و زخم معده
  • تاثیر در ریزش مو و درمان کم پشتی
  • موثر در درمان بواسیر
  • تاثیر در درمان بیماری های مرتبط با مری
  • درمان سوختگی و زخم های پوستی
  • دفع سموم بدن
  • موثر در درمان استرس
  • تاثیر در درمان ناراحتی های پوستی
  • جلوگیری از سکته های قلبی

سخن آخر

آلوئه ورا گیاهی بسیار مقاوم است که نگهداری از آن در خانه کار سختی برای شما نخواهد بود. یکی از اصلی ترین نکته ها در نگهداری گیاه انتخاب محل مناسب برای نگهداری آن است به گونه ای که نور غیر مستقیم به آن بتابد همچنین تامین مواد معدنی، آبیاری و کوددهی مناسب از موارد دیگری است که حتما باید به آن توجه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *