گیاهان آپارتمانی

معرفی و نگهداری گیاه قرنفل

گیاه قرنفل

گیاه قرنفول گیاه بسیار زیبایی است که میتواند در مناطق مقاومی رشد داشته باشد و دارای شکوفه های نمایشی و معطر قرمز، سفید یا صورتی رنگی است که افراد زیادی را میتواند به خود جلب کند و اگر در شرایط مناسب رشد قرار بگیرد میتواند تا 24 اینچ قد بکشد.

در این مقاله میخواهیم به شرایط نگهداری و معرفی گل قرنفل بپردازیم پس با ما همراه باشید.

معرفی گیاه قرنفل

قرنفل یکی از گیاهان بومی مناطق مدیترانه است که دارای گل های کوچک و مخملی شکلی به رنگ های سفید، قرمز، بنفش، صورتی است که در تعداد بسیار با هم جمع شده اند که عمر آن ها تا فقط تا چند هفته دوام دارد.

قرنفل دارای برگ هایی باریک و سرنیزه ای به رنگ سبز متمایل به خاکستری است که نسبت به سرما مقاوم بوده و میتوانید آن را در حاشیه باغچه ها بکارید یا به شکل گل بریده از آن استفاده کنید.

انواع گل قرنفل

  1. قرنفل چینی گیاهی یک ساله
  2. plumarius و D. armeria گیاهانی چند ساله
  3. barbatus گیاهی دو ساله
  4. x allwoodii با بیشترین ماندگاری و دوام

شرایط نگهداری از قرنفل

آبیاری

آبیاری گیاه قرنفل باید در حد متوسط و منظم باشد و بهتر است زمانی آن را انجام دهید که سطح گیاه خشک شده باشد. آبیاری کم نیز میتواند موحب کاهش میزان گلدهی گیاه، عدم رشد، کوچک ماندن و خشکی برگ ها شود.

نگهداری قرنفل

آبیاری بیش از حد به این گیاه و ماندن آب در خاک ریشه آن میتواند منجر به پوسیدگی طوقه که محل اتصال ریشه به ساقه است شود.

دمای مناسب

دمای خنک شبانه در محدوده ی 15 درجه سانتی گراد میتواند برای گلدهی گیاه بسیار مطلوب باشد. هنگامی که بذر های این گیاه در سال جاری کاشته شدند بعد از گذراندن پاییز و زمستان سال بعد گلدهی این گیاه را خواهیم دید.( این گیاه برای آنکه وارد دوره گلدهی شود باید یک دوره سرما را گذرانده باشد.)

اواخر بهار و اوایل تابستان میتواند زمان گلدهی باشد اما قرنفل با گرمای تابستان از بین نمی روند ولی میزان گل دهی آن کاهش می یابد بنابراین اگر در مناطق گرم هستید مکانی را برای این گیاه در نظر بگیرید که بعد از ظهر ها در سایه قرار بگیرد. قرنقل در زمستان میتواند تا حدود منفی 23 درجه سانتی گراد را تحمل کند.

خاک مناسب قرنفل

خاک مناسب قرتفل خاک زهکشی شده خوبی است که حاوی مواد ارگانیک مانند خاک برگ و پوسیده دامی باشد به همین منظور میتوان از خاک های مخلوط شده خاک های معمولی به همراه کود یا پرلایت و کود استفاده کرد که این کوددهی باید 3 الی 4 هفته یک بار انجام شود.

هرس کردن گیاه

برای تشویق قرنفل برای طولانی شدن فصل گل دهی بیشتر میتوانید گل های خشک شده گیاه را مرتب از آن جدا کنید تا گیاه انرژی خود را صرف تولید گل های جدید کند بعلاوه می توانید ساقه های گیاه را تا حدود نیمی از ارتفاع شدن قطع کنید تا گیاه ساقه های جدیدی را ایجاد کند.

گیاه قرنفل به طور طبیعی به صورت 2 ساله نگهداری می شود (در سال اول بذر های آن کاشته می شود و در سال دوم گلدهی صورت می گیرد) اما اگر در سال دوم بتوانیم ساقه های آن را به گونه ای کوتاه کنیم که یک دوم یا یک سوم ارتفاع آن باقی بماند گیاه میتواند در سال سوم نیز گلدهی داشته و به رشد خود ادامه دهد درحقیقت ما با این کار مانع بذر دهی گیاه می شویم و گیاه میتواند برای سال آینده نیز قدرت داشته باشد.

زمان گلدهی

به طور معمول در اوایل فصل بهار یا کمی زود تر بار توده ای از گل ها بر روی این گیاه ظاهر می شود که بندرت میتوان تک گل های گیاه قرنفل را مشاهده کرد.

قرنفل دارای فصل کوتاهی از گلدهی می باشد و اکثرا برای جبران روند گلدهی آن در فواصل زمانی مختلف نشا های آن را تهیه کرده و با فاصله ی 15 روزه منتقل میکنند.

برای آن که گلدهی قرنقل به طور کامل انجام شود باید در مناطق سردی قرار بگیرد به این منظور باید بین 12 الی 15 هفه گیاه را در درمای بالای 35 درجه سانتی گراد قرار دهید و سپس برای رفع نیاز آن به سرما 12 هفته قرنقل را در درمای 4 تا 7 درجه سانتی گراد نگهداری کنید تا گیاه به طور کامل وارد بهارش شود.

گیاه قرنفل چیست

بیماری ها و افات قرنفل

قرنفل های در برابر آفات حساس نیستند اما در صورت وجود شرایط نامساعد نمی توانند رشد خوبی داشته باشند و می توانند مورد حمله ی آفاتی مانند شپشک ها، کنه های تار عنکبوتی و شته ها قرار گیرند.

پژمردگی فوزاریومی یکی از بیماری هایی است که قرنفول می تواند به آن دچار شود در این بیماری برگ های گیاه پزمرده و خمیده می شوند و در نهایت کل گیاه از بین میرود همچنین کمبود نور و آبیاری بسیار در طول شب نیز میتواند موجب بیماری زنگ (ایجاد لکه های ریز و به رنگ نارنجی و قرمز بر روی ساقه و سطح برگ ها) و قارچی سفیدک پودری شود.

این گیاه به طور کلی در قسمت پوسیدگی طوقه یا همان محل اتصال ریشه و ساقه حساس است و عواملی همانند زهکشی نامناسب خاک، آبیاری بیش از حد به گیاه و ماندن این آب در خاک می تواند موجب از بین رفتن گیاه شود.

نحوه تکثیر گیاه قرنفول چگونه است ؟

تهیه قلمه، خوابانیدن، کاشت بذر و تقسیم بوته از روش های تکثیر گیاه قرنفول است که میتونید هر یک از این موارد را انتخاب کنیدو این مسئله کاملا به شرایط و مهارت شما در این زمینه بستگی دارد. برای کاشت بذر بهترین زمان فروردین ماه تا اردیبهشت است و باید در این زمان بذر را در مخلوطی از خاک غنی قرار دهید و پس از ریشه دهی و رشد آن را به گلدان دیگری انتقال دهید.

برای تکثیر از روش قلمه نیز بهترین زمان اواخر زمستان و ابتدای بهار است به این منظور باید ساقه هایی را برای قلمه انتخاب کنید که گل نداشته باشند و سپس آن را در ماسه بکارید و پس از گذشت چند روز زمانی که قلمه های شما ریشه داد میتوانید آن را به محل مورد نظرتان منتقل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *