مراقبت از گیاه

شرایط نگهداری کراسولا خرفه‌ای

گیاه کراسولا خرفه ای

گل کراسولا خرفه ای یکی از گیاهان مشهور دنیاست که دارای بیش از 150 گونه است و از خانواده ساکولنت ها یا همان گیاهان گوشتی که آب را در خودشان ذخیره می کنند می باشد. گیاه کراسولا خرفه ای در ایران نسبت به انواع دیگر کراسولا رواج بیشتری دارد.

در این مقاله از سیتی گل میخواهیم به روش های نگهداری و تکثیر گیاه کراسولا خرفه ای که در دسته گیاهان ساکولنت است بپردازیم پس با ما همراه باشید.

معرفی گیاه کراسولا خرفه ای

گیاه کراسولا خرفه ای یکی از گیاهان بومی جنوب آفریقا می باشد که به دلیل رنگ برگ های آن که سبز یشمی هستند آن را با گیاه یشم نیز می شناسند و اگر این گیاه در شرایط مناسبی قرار گیرد در فصل بهار میتواند گل دهی خود را آغاز کرده و گل های ستاره ای شکلی به رنگ صورتی و سفید دهد.

کراسولا خرفه ای یکی از گیاهانی است که میتواند به گیاهی آپارتمانی و حتی بیرونی تبدیل شود. این گیاه به راحتی از بین نمی رود و میتواند برای افرادی که آبیاری گیاه را به طور معمول فراموش می کنند یکی از گزینه های مناسب باشد.

شرایط نگهداری از گیاه کراسولا

عوامل مختلفی هستند که میتوانند در نگهداری کراسولا خرفه ای تاثیر بگذارند که این موارد عبارت اند از :

نور

کراسولا خرفه ای از دسته ی گیاهانی است که به نور علاقه بسیاری دارد و برای زنده ماندن باید تحت تابش کافی ولی نور غیر مستقیم خورشید قرار بگیرد. به طور کلی انواع کراسولا های خرفه ای باید در طول روز بین 4 الی 6 ساعت نور خورشید را به طور غیر مستقیم دریافت کنند و اگر این نور مستقیم باشد میتواند موحب سوختن برگ های گیاه شده و یا رنگ برگ های قدیمی آن را به قرمز تغییر دهد.

اگر کراسولا را در آپارتمان نگهداری می کنید میتوانید آن را در مکانی قرار دهید تا نور غیر مستقیم خورشید به آن بتابد. پنجره های جنوبی مکان خوبی برای قرار گرفتن این گیاه می باشند اما اگر آن را در مکانی باز کاشته اید توجه کنید که مکان هایی با نور صبح گاهی و سایه هنگام بعد از ظهر میتواند بهترین انتخاب برای نگهداری آن باشد.

آبیاری

ابیاری این گیاه در طول بهار و تابستان باید به طور پیوسته باشد به گونه ای که خاک آن همواره مرطوب باقی بماند توجه کنید که خاک نباید غرقاب باقی بماند سپس از مناسب بودن خاک زهکشی و حفره های زیر گلدان نیز اطمینان حاصل کنید و اگر دیدید که آب در زیر گلدان باقی مانده است آن را خالی کنید.

رشد کراسولا خرفه ای در فصل های گرم به طور چشم گیری افزایش پیدا می کند بنابراین بهتر است در این زمان آیباری آن را افزایش دهید. از اواخر تا پاییز تا انتهای زمستان نیز این گیاه وارد دوره نیمه خفتگی خود می شود بنابراین باید آبیاری آن را کاهش دهید و اگر آبیاری را مانند فصل های گرم انجام دهید به ریشه های گیاه آسیب می رسانید و ممکن است باعث پوسیدگی آن شوید.

نکاتی در مورد گیاه کراسولا خرفه ای

دما و رطوبت آن

اگر در منطقه ای با آب و هوای متعدل زندگی می کنید میتوانید گیاه کراسولا خرفه ای را به عنوان گیاهی چند ساله در خارج از خود پرورش دهید اما باید آن را در فصل های سرد سال به داخل خانه منتقل کنید بعضی از انواع کراسولا ها میتوانند زمستان های ملایم را تحمل کنند اما دمای کمتر از منفی یک درجه سانتی گراد میتواند موجب مرگ همه انوع آن شود.

کرسولا خرفه ای در داخل خانه میتواند در دمای معمول بین 15 الی 23 درجه سانتی گراد زندگی کند در شب نیز دما نباید کمتر از 10 درجه سانتی گراد شود زیرا میتواند موجب بروز مشکل در گیاه شود.

خاک مناسب

خاکی با زهکشی عالی یکی از نیازمندی های کراسولا خرفه ای است و بهترین خاک میتواند برای آن خاک مخصوص کاکتوس و ساکولنت باشد که میتوانید از آن برای این گیاه استفاده کنید اما اگر تصمیم دارید تا از خاک های گلدان های معمولی استفاده کنید حتما خاک را با مقداری پرلیت ترکیب کرده تا زهکشی خاک را تقویت کنید همچنین میتوانید این گیاه را در خاک سفالی بکارید تا به جذب رطوبت های اضافی خاک نیز کمک کند.

استفاده از بستر های سنگی و شنی و سایر ترکیبات ساکولنت ها میتواند بستر خوبی برای رشد این گیاه باشد. کراسولا در خاک های مرطوب و غرقاب شده واکنش منفی از خود نشان میدهد زیرا ریشه آن مستعد فاسد شدن و پوسیدگی است بنابراین میتوانید موجب آسیب به آن شوید.

کوددهی

به دلیل مقاومت بالایی که گیاه کراسولا خرفه ای دارد افراد در بسیاری از موارد از کوددهی به آن صرف نظر کرده و این کار را جز ضروریات در رشد گیاه نمی دانند اما باید بدانید برای داشتن یک گیاه سالم کراسولا، باید به کود بدهید.

برای این کار میتوانید در آغاز فصل رشد یک کود هوشمند را خریداری کرده و گیاه را با آن تقویت کنید اما اگر امکان استفاده از این کود را نداشتید میتوانید از کود های مایع و حلال در آب استفاده کنید برای این کار در گیاه بالغ باید کود 20-20-20 را در یک چهارم قدرت آن رقیق کرده و هفته ای یک بار آن را به گیاه دهید در گیاهان جوان نیز میتوانید از کود هایی با مقدار نیتروژن کمتر استفاده کنید.

روش های تکثیر آن

تکثر کراسولا از طریق قلمه ی ساقه

برای این کار ابتدا باید ساقه ای را که به طول 5 الی 7 سانتی متر است و به دور از بیماری هاست را جدا کنید و اجاز دهید تا چند روز در مکانی گرم و خشک باقی بماند و هنگامی که سطح بریده شده آن خشک شود قلمه شما آماده کاشت است.

سطح بریده شده قلمه را در پودر هورمون ریشه زنی فرو کنید و پایین ساقه بریده شده را در گلدانی با خاک مناسب بکارید( نصف خاک باید از ورمیکولیت یا پرلیت تشکیل شده باشد) سپس قلمه کاشته شده در برخی از روز ها آبیاری کنید به گونه ای که خاک آن همواره کمی مرطوب باشد . اگر این روش را به درستی انجام دهید پس از چند هفته قلمه شما ریشه میدهد و پس از دیدن ریشه ها میتوانید با آن همانند یک گیاه معمولی رفتار کنید.

تکثیر کراسولا از طریق برگ ها

برای این کار باید در ابتدا قلمه برگ را از گیاه جدا کنید قلمه انتخابی باید شامل ساقه باشد و باید از برگ هایی سالم که فاقد هر گونه بیماری هستند استفاده کنید سپس اجازه دهید قلمه تا چند روز درمکانی گرم و خشک قرار بگیرد و زمانی که بخش بریده شده آن ترمیم شد قلمه برای کاشت آماده است.

سطح بریده شده قلمه را در پودر هورمون ریشه زنی فرو کنید و قلمه را بر روی خاک گلدان قرار دهید (نصف خاک باید از ورمیکولیت یا پرلیت تشکیل شده باشد) توجه کنید که برگ نباید در زیر خاک دفن شود و تماس سطحی آن با خاک برای رشد آن کافی است سپس گیاه را در مکانی گرم و روشن قرار دهید و هر چند روز یکبار سطح آن را با اسپری آب مرطوب کنید اگر این مراحل را به درستی انجام داده باشید پس از مدتی ریشه ها و برگ های کوچکی در لبه های برگه ایجاد می شوند که در صورت ایجاد میتوانید مانند یک گیاه معمولی از این قلمه استفاده کنید.

کراسولا خرفه ای به چه مشکلاتی دچار می شود؟

  • برگ هایی پژمرده و چروکیده و به رنگ زرد
  • نشستن شپشک های آرد آلود و سپردار
  • سفیدک های پودری بر روی برگ ها و ساقه ها
  • سوختگی نوک برگ ها
  • پوسیدگی ریشه در گیاه
  • ریزش برگ ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *