کاکتوس و ساکولنت ها, معرفی گیاه

معرفی انواع کاکتوس های گلدار

انواع کاکتوس های گلدار

کاکتوس ها گیاهانی هستند که به راحتی رشد میکنند و امروزه تنوع بسیاری پیدا کرده اند. هر یک از انواع کاکتوس ها به شکل های گوناگونی است و نحوه مراقبت خاصی را دارند بعلاوه میتوانند زیباترین شکوفه ها را دهند تا در دکور خانه و فضای باغچه از آن استفاده کرده و زیبایی آن را دوچندان کنید.

انواع گوناگونی از کاکتوس های گلدار در دنیا وجود دارد که میتوانند برای شما بسیار جذاب باشند بنابراین اگر میخواهید با این کاکتوس های منحصر به فرد آشنا شوید با ما همراه باشید.

کاکتوس جام شاه یکی از انواع کاکتوس گلدار

کاکتوس جام شاه یکی از انواع کاکتوس های گلدار است که با نام علمی (Echinocereus triglochidiatus) شناخته می شود که بر روی ساقه های استوانه ای این کاکتوس شکوفه های نارنجی ای وجود دارد که جذابیت آن را دوچندان میکند. این کاکتوس دارای میوه هایی آبدار و با طعم توت فرنگی است.

جام شاه از گیاهان بومی مناطق بیابانی جنوب غرب آمریکاست که در شرایط مناسب میتواند تا ارتفاع 25 سانتی متر به رشد خود ادامه دهد و در ساقه های آن تعداد زیادی گل میدهد که تا چند روز دوام می آورند و رنگ گل های آن بر اساس نوع خاک و تفاوت های ژنتیکی آن میتواند در برخی موارد متفاوت باشد.

کاکتوس اپونتیا بزرگترین کاکتوس

از بزرگترین خانواده کاکتوس های گلدار کاکتوس اپونتیا است که با نام انجیر تیغی نیز آن را می شناسند. این گیاه میتواند گل هایی فنجانی به رنگ صورتی، زرد و سفید دهد که در آخر به میوه هایی تبدیل شوند که به به رنگ قرمز و سبز است و افراد آن را به صورت میوه و یا برای مربا و محصولات دیگری استفاده کنند.

کاکتوس اپونتیا

این گیاه دارای خار های بزرگی است که در صورت لمس کردن میتواند برای شما بسیار آزار دهنده باشد.

مامیلاریا نوعی کاکتوس گلدار

یکی از بزرگترین کاکتوس هایی که در مناطقی از مکزیک یافت میشود مامیلاریا است که برخی از گونه های آن در کلمبیا، آمریکای مرکزی و ونزوئلا نیز میتوانند به رشد خود ادامه دهند. بسته به گونه های این گیاه هر کدام میتوانند به صورت توده و یا منحصر به فرد به رشد خود در شکل های دراز، کوچک و کروی ادامه دهند.

گل های این گیاه قیفی شکل هستند و دارای رنگ های متفاوتی از جمله سفید، زرد، صورتی و قرمز هستند که به صورت حلقه دور ساقه این کاکتوس میرویند. کاکتوس مامیلاریا میوه هایی به رنگ قرمز میدهد که بسیار خوشمزه است بعلاوه نگهداری از گیاه بسیار آسان است زیرا به خوبی میتواند با شرایط خشکسالی سازگاری پیدا کند. (این گیاه آب را بدن خود ذخیره میکند و در مواقع خشکسالی بقای خود را حفظ میکند)

کاکتوس مامیلاریا

پاف پودری

پاف پودری یکی از کاکتوس های کوچکی است که به سبب خار های سفید بلند طرفداران بسیاری پیدا کرده است. این کاکتوس زیبا برای گلدهی نیاز به 8 ساعت نور خورشید در طول روز دارد بعلاوه باید در هوای گرم قرار بگیرد تا گیاه شادمانی برای شما باشد.

این گیاه در زمستان به خواب میرود و باید در اتاقی سرد و خشک نگهداری شود و خاکی کاملا خشک داشته باشد. (قرار گرفتن آن در دمای بین 16 تا 18 درجه سانتی گراد به گلدهی گیاه در فصل بهار کمک بسیاری میکند)

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که خاک این گیاه باید دارای زهکشی مناسبی باشد و آبیاری باید زمانی انجام شود که خاک گیاه کاملا خشک باشد.

رز پینکوشن گونه ای از کاکتوس های گلدار

نام رز پینکوشن را به دلیل گل های صورتی زیبا و پر باری که در طول سال بر روی ساقه های آن رشد میکند بر روی آن گذاشته اند و دارای بدنه ای کروی شکل و استوانه ای شکل است و میتواند تا 12 سانتی متر رشد کند.

حلقه های این گل به طور معمول در تمامی سال بر روی گیاه وجود دارند و بهتر است برا آن که گلدهی این گیاه بهتر باشد دوره ی سرمای زمستان را بدون آب بگذراند.

میتوانید در طول فصل های گرم نیز گلدان این گیاه را تعویض کنید اما قبل از انجام کار باید مطمئن شوید که خاک گیاه کاملا خشک باشد.

کاکتوس شلوسر

یکی از انواع کاکتوس های معمولی کاکتوس شلوسر است که به شکل کروی و استوانه ای است که میتواند به تنهایی تا ارتفاع 20 سانتی متر رشد کند. این کاکتوس دارای خار هایی کوتاه، مستقیم و سفت است بعلاوه گل هایی به رنگ لیمویی میدهد.

کاکتوس شلوسر

نگهداری از این گیاه کار آسانی است. در فصل تابستان به آبیاری بسیاری احتیاج دارد اما در فصل زمستان خاک آن بهتر است خشک بماند. برای رشد بهتر نیز میتوانید این گیاه را در محیط هایی با نور بسیار قرار دهید ولی در ساعت های گرم نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد.

کاکتوس ستون فقرات دوقلو جز کاکتوس های گلدار

کاکتوس ستون فقرات دوقلو باید در مناطق نیمه گرمسیری، خشک یا آب و هوای مدیترانه‌ای و در موقعیت نیمه سایه نگهداری شود.

این کاکتوس را باید در فصل های بهار و تابستان به اندازه متعادل آبیاری کرده و در پاییز خاک آن را خشک نگهدارید و در فصل زمستان نیز آبیاری آن را به طور کامل قطع کنید(در تابستان های سرد این گیاه را در معرض نور آفتاب قرار دهید )

این کاکتوس در برابر آفات بسیار مقاوم است و نیازی به کوددهی و هرس کردن ندارد ولی باید بدانید رطوبت دشمن این گیاه است.

کوتوله کلاه ترکی نوعی منحصر بفرد از کاکتوس گلدار

کاکتوس کوتوله کلاه ترکی بومی کشور کوبا بوده و گونه ای در حال انقراض است که نگهداری از آن بسیار حیاتی است. این گیاه کاکتوسی دیر رشد است که با خار های مسی رنگ و شکوفه های صورتی خود ترکیبی بسیار جذاب ایجاد کرده است.

این کاکتوس بر خلاف کاکتوس های دیگر سختگیر بوده و نیاز های خاص خود را دارد بدین گونه که خاک آن هرگز نباید خشک شود حتی در فصل زمستان نیز باید به سطح آب، خاک، نور خورشید و … این گیاه توجه بسیاری کرد بنابراین این گیاه برای تمامی افراد مناسب نیست

راهکارهایی برای شکوفا شدن کاکتوس های گلدار

  • همه کاکتوس ها باید یک دوره زمستانی را بگذرانند تا به بلوغ برسند
  • این گیاهان اغلب باید در معرض نور خورشید و در دمای مناسب قرار بگیرند تا به رشد خود ادامه دهند
  • هر چه به سمت فصل های گرمتر میروید گل های آن ها شکوفاتر خواهند شد
  • اغلب کاکتوس ها معمولا در فصل زمستان نیازی به آبیاری ندارند

سخن آخر

کاکتوس های گلدار به علت ظاهر متفاوتی که دارند به تازگی به محبوبیت بسیاری دست پیدا کرده اند این کاکتوس ها دارای انواع گوناگونی هستند که هر کدام گل های متفاوتی دارند که شرایط نگهداری هر کدام منحصر بفرد است و اگر این شرایط به خوبی رعایت نشوند باعث پوسیدگی و مرگ گیاه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *