معرفی گل, معرفی گیاه

گیاهان گوشت خوار را بشناسیم

معرفی گیاهان گوشت خوار

گیاهان گوشت خوار گیاهانی هستند که جانور ها را به خود جذب کرده و آن ها را درون خود هضم میکنند تمامی گیاهان گوشت خوار در مناطقی که خاک آن ها مواد مغذی بسیار کمی دارد یافت می شوند به همین منظور گیاهان برای دریافت نیتروژن و مواد مغذی دیگ به کشتار دیگر موجودات میپردازند و از آن ها برای تکامل خود استفاده می کنند.

حدود 600 نوع گیاه گوشت خوار در جهان وجود دارد که ما در این مقاله میخواهیم به معرفی برخی از انواع گیاهان گوشت خوار بپردازیم پس با ما همراه باشید.

گل شبنم خورشیدی، گلی گوشت خوار

گیاه شبنم خورشیدی که با نام دیگر دروزرا شناخته می شود یکی از بزرگترین گیاهان گوشتی خوار می باشد که دارای حداقل 194 گونه است. این گیاه از بالا شبیه به یک قطره درشت و براق رنگ در عرض 5 تا 10 سانتی متر می باشد که میتواند در بستر های خزه خشک شده رویش داشته باشد.

گل های این گیاه به رنگ سفید است و دارای برگ هایی گرد و پهن که هر یک بر روی ساقه های جدا گانه قرار گرفته است. گیاه دروزرا برای شکار حشرات از برگ های خود استفاده می کند بدین صورت که بر روی برگ های آن تار های بسیاری که به شکل سوزنی هستند قرار گرفته است و درون هر یک از این نوک ها ماده ای چسبنده قرار گرفته که همانند قطره شیرین به نظر میرسند که موجب جذب حشراتی مانند پشه، مگش و انواع حشرات دیگر می شود تا بر روی آن بنشینند.

فرود حشره بر روی آن موجب چسبیده شدن او به برگ ها شده و حشره با تقلا کردن خود باعث می شود تا بیش از پیش خود را در دام گیاه بیاندازد پس از تسلیم شدن حشره، تار ها از خود شیره ای پر آنزیم ترشح می کنند که حشره را هضم می کند در برخی موارد نیز تمامی برگ ها به دور حشره پیچیده می شوند که این هضم 2 روز طول می کشد و سپس برگ ها باز می شوند تا باقی مانده های حشره توسط باد از برگ ها جدا شود.

گیاه کوزه ای گیاهی گوشتخوار

یکی دیگر از گیاهان گوشت خوار که دارای گونه های بسیار متنوعی می باشد گیاه کوزه ای است که با نام مستعار فنجان میمون نیز شناخته می شود.

گیاه گوشتخوار کوزه ای

گیاه کوزه ای بیشتر در مرداب ها و لجنزار ها می روید و دارای ساقه های بلند و صاف است که بر روی آن یک گل بزرگ با گلبرگ های سرخ که مانند چتر است قرار گرفته و میتواند در تابستان ها بشکفد. کوزه های این گیاه در واقع همان برگ های آن هستند که دور تا دور ان را فرا گرفته و در نزدیکی ساقه و زمین قرار دارند.

این گیاه میتواند در اواسط بهار 5 الی 6 برگ جدید دهد که هر یک از آنها هر 15 روز یک بار باز شوند و سپس در پایان تابستان تمامی برگ ها رشد کرده و در طول زمستان تا تابستان بعدی باقی بمانند و باید بدانید که این برگ ها میتوانند آب را درون خود نگه دارند.

شهد های گیاه کوزه ای در دهانه ی کوزه و اطراف کلاهک آن قرار گرفته اند که میتوانند حشرات را به خود جذب کنند و حشره با قرار گرفتن بر روی برگ ها به درون کوزه حرکت کرده و این سطح لغزنده موجب می شود تا حشره به سمت پایین غرق شده و در آب موجود گیاه غرق می شود و شکار بدین صورت دیگر نمی تواند از کوزه خارج شود.

برخی از گونه های این گیاه به دام انداختن حشرات کوچک علاقه دارند و برخی از آنها به طعمه های بزرگ تری مانند موش ها علاقه داشته و از انها تغذیه می کنند.

باتروت ها

گروهی از گیاهان گوشت خوار که میتوانند بر روی شکاف سنگ ها و صخره ها برویند میتوانند گیاهان باتروت باشند که این گیاه دارای گل های زیبا و ظریف به رنگ بنفش اند که میتوانند در ماه های اخر بهار برویند. این گیاهان دارای برگ هایی لزج و چسبنده اند که برای فریب حشرات و سپس هضم از آن استفاده می کنند.

برگهای باتروت ها به صورت مجموعه 3 و 6 تایی در گونه هایی بسیار بر سطح زمین می رویند که دارای 2 نوع غده ترشجی می باشند. ( غده های برآمده ای که کار ترشج ماده چسبناک را برعهده دارند و غده های کوتاهی که مواد هضم کننده را ترشج می کنند)

این دو غده به همراه یکدیگر بویی ایجاد می کنند که حشرات را به خود جذب میکنند و سپس با در دام افتادن حشرات و تقلای آنها موجب ترشح شیره های هضم کننده می شوند که برگ ها به آهستگی به دور آن می پیچند و حشره را به خود جذب می کنند.

گیاه ونوس حشره خوار

یکی از اولین گیاهانی که پس از شنیدن نام گیاهان گوشت خوار به ذهن ما می آید میتواند گیاه ونوس حشره خوار باشد که گیاهی است که میتوانید آن را در گلخانه نیز پرورش دهید و اگر میخواهید از آن در منزل نیز نگهداری کنید نگران خوراک او نباشید زیرا یک عدد مورچه نیز میتواند برای خوراک یک ماه او کافی باشد.

گل ونوس حشره خوار

رشد گل ها در بالای برگ ها میتواند یکی از عجایب این گیاه باشد که همین امر موجب شده تا حشرات گرده افشان در دام آن نیافتند.

ونوس حشره خوار میتواند 3 الی 4 بار پیش از مردن شکار کند بدین صورت که با استفاده از برگ های خود که مانند صدف هستند طعمه را جذب مجرک درخشان خود می کنند و سپس بعد از وارد شدن طعمه آرواره های خود را می بنند و تا هنگامی که فرآیند هضم شدن به طور کامل انجام نشود گیاه باز نمی شود.

آسیاب آبی گیاه آبزی گوشتخوار

آسیاب آبی یکی دیگر از گیاهانی است که در دسته گیاهان گوشت خوار قرار گرفته است. این گیاه، گیاهی آبزیست که ساقه های آن بر روی آب شناور هستند و ریشه ندارند و میتوانند از مهره داران کوچک آبزی تغذیه کنند. عملیات شکار این گیاه بدین صورت است که مانند ونوس حشره خوار در آب گرم 20 درجه عمل می کنند و سپس با برخورد موجودات ریز درون آب به خودشان آب را سریعا بیرون داده و حشره را در درون خود جذب می کنند و بسته می شوند و سپس با آنزیم های مربوطه عمل هضم خود را شروع می کنند.

گیاه رنگین کمان

گیاه رنگین کمان یکی از گونه های کوچک گوشت خوار بومی مناطق استرالیاست که به دلیل پوشش برگ های در برابر خورشید که ظاهری جذاب دارند آن را با نام رنگین کمان می شناسند. این گیاه از گونه های بیابانی گوشت خوار محسوب می شود اما در نوع آبزی نیز وجود دارد . برگ های این گیاه به شکل متقاطع هستند و میل به رشد کردن طولی دارند. برگ های این گیاه بوسیله موهای غده داری که دارای ماده ای چسبنده اند پوشیده شده که این مو ها همانند تله عمل کرده و حشرات کوچک را به خود جذب میکنند.

بروچینیا

بروچینیاها گل هایی گوشت خوار هستند که ظاهری شبیه آکمائا ها دارند و از خانواده آناناس ها می باشند این گیاه درون حفر مرگ بار خود آبی که کمی معطر است را ذخیره می کند و ناحیه دور کاسه آب نور ماورای بنفش را بازتاب کرده و موجب جذب حشرات به این نور شده و در دام می افتند و بالای حفره ای این گیاه بسیار لیز است و جای پای محکمی ندارد بنابراین موجب می شود تا حشره به داخل آن بیافتد و درون آن غرق شود و در آخر توسط آنزیم های ان هضم و تجزیه شود.

سفالوتوس ها

سفالوتوس ها از گیاهان گوشت خواری هستند که شباهت بسیاری به گیاه کوزه ای دارند اما از لحاظ فیزیکی کاملا با آن ها تفاوت دارد بدین صورت که کیسه های کوچک آن ها کاملا نزدیک به زمین میرویند و سرپوش های نیمه باز این کیسه ها حرکت نمی کند و فقط از نفوذ آب باران به درون آن ها جلوگیری می کند.

طریقه شکار سفالوتوسها همانند گیاه کوزه ای است بدین صورت که داخل کیسه های آن ها از ماده ای آبکی نیمه پر است و هنگامی که حشره وارد آن می شود نمیتواند خارج شود و سپس در همانجا هضم می شود.

جسد

گل بد بو یا جسد یکی از گیاهانی است که بار ها شایعه شده است که انسان خورده است و با نام علمی Amorphophallus Titanum شناخته می شود. رشد این گیاه بدین صورت است که میتواند در یک روز تا 10 سانتی متر نیز رشد کند.

تا به حال کسی به چشم ندیده است که این گیاه انسانی را ببلعد آما در داستان ها گفته شده هنگامی که ارتفاع گیاه به 2.7 متر برسد بویی از خود بیرون می کند که شبیه به بوی فرد مرده یا جسد است که مگس های گوشت خوار و سوسک های مرده خوار به آن جذب شده و در دام گیاه می افتند و با گرده های گیاه پوشیده می شوند.

گیاه مثانه دار

گیاه مثانه دار یا پشه گیر یکی از بزرگترین گیاهانی هستند که در دسته ی گیاهان گوشتخوار قرار گرفته اند که در برکه ها، نهر ها و دریاچه هایی با جریان اهسته یافت می شوند. این گیاه بدون ریشه می باشد و در سطح آب شناور می باشد و شاخه های آن میتوانند تا 90 سانتی متر و بالاتر نیز رشد کنند این شاخه های دارای ساقه هایی پر برگ می باشند که هر یک از برگ ها دارای کیسه های کوچک و سبکی است که با نام مثانه آن را می شناسند.

این مثانه ها در واقع تله های ریز و تو خالی ای هسند که وروی یک طرفه ای دارند و مثانه های جوان شفاف بوده و به تدریج با گذشت زمان تیره می شوند.

اگر یک حشره آبزی این مثانه را لمس کند درب تله باز شده و مانند یک جارو برقی حشره به داخل کیسه کشیده می شود و درب آن با با یک چشم بر هم زدن بسته می شود و ساقه ها کار هضم را انجام داده و پس از یک تا دو ساعت گیاه آماده شکار طعمه بعدی خود خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *