مراقبت از گیاه

هر آنچه که درباره گیاه دراسنا کامپکت باید بدانید

گیاه دراسنا کامپکت

دراسنا کامپکت که با نام علمی  Dracaena Compacta  شناخته می شود (به دلیل قرار گیری در کنار هم برگ های این گیاه آن را نام فشرده یا کامپکت را بر روی این گیاه قرار داده اند ) بومی مناطق جنوب شرقی آفریقاست و یکی از زیبا ترین گل های آپارتمانی به شمار می آید و جز خانواده مارچوبه ها می باشد و دارای برگ هایی به رنگ سبز متراکم و پر رنگ است.

این گیاه به دلیل زیبایی و ابعاد کوچک آن مناسب فضای باز نیست اما میتواند گزینه بسیار مناسبی برای زیبا سازی فضا های بسته و طراحی داخلی منزل باشد.

در این مقاله سیتی گل میخواهیم به روش های نگهداری گیاه دراسنا کامپکت و بیماری های رایج آن بپردازیم پس با ما همراه باشید.

روش های نگهداری گیاه کامپکت

بهترین زمان آبیاری

یکی از بهترین راه های برای پیدا کردن زمان مناسب برای آبیاری تست نمودن خاک با انگشت می باشد که باید با انگشت 3 الی 4 سانت از خاک سطح گلدان را تست کنید و اگر خاک حتی به مقدار کمی به انگشت هایتان چسبید آبیاری آن را انجام دهید همچنین اگر رطوبت خاک بسیار بود از آب دادن به آن خودداری کنید.

آبیاری کامپکت باید به گونه ای باشد که آب از قسمت های زیرین گلدان خارج نشود.

رطوبت مناسب برای گیاه کامپکت

رطوبت مناسب برای گیاه کامپکت رطوبتی 40 درصدی است و باید آب پاشی آن از فاصله ی زیادی انجام شود زیرا با توجه به تراکم برگ های این گیاه، مه پاشی از فاصله ی کم می تواند موجب شود تا آب بین برگ های آن باقی بماند و در نتیحه پوسیدگی گیاه را در پی خودهد داشت همچنین باید توجه کنید که مه پاشی گیاه باید هر 15 روز یک بار انجام شود.

نور مناسب

گیاه کامپکت از گیاهانی است که میتواند در نور کم نیز به رشد خود ادامه دهد بنابراین برای آپارتمان ها و دفاتر گزینه بسیار مناسبی می باشد. نور های فیلتر شده یا نور هایی که از پنجره و پرده های نازکی عبور میکنند و جز نور های متوسط محسوب می شوند میتوانند نوری مناسب برای این گیاه باشند.

نور های مستقیم و بیش از اندازه موجب سوختن برگ های گیاه می شوند.

دما

دمای ایده آل برای کامپکت میتواند چیزی حدود 15 تا 22 درجه می باشد و میتواند در این دما به رشد خود ادامه دهد در حقیقت دمای متعادل محیط میتواند برای این گیاه مناسب باشد و اگر گیاه در زمستان در دما های پایینی قرار بگیرد میتواند به شدت آسیب ببیند.

نگهداری دراسنا کامپکت

خاک ایده آل

گیاه کامپکت به خاکی سبک با زهکشی بالا احتاج دارد و نباید از مقدار زیادی خاک باغچه برای آن استفاده کرد زیرا موجب سنگین شدن خاک گلدان می شود و آب نمیتواند از آن عبور کند.

انباشته شدن آب در ته گلدان میتواند موجب پوسیدگی ریشه ها و زردی برگ های آن شود.

کود دهی

گیاه کامپکت اگر در منزل قرار بگیرد نیاز به کوددهی و تعذیه بسیار زیادی دارد و بهتر است تا در فصل بهار و پاییز کوددهی آن انجام شود و در فصل های دیگر اجازه دهید تا گیاه استراحت کند.

باید توجه کنید که کوددهی باید در زمان خنکی هوا و 2 الی 3 ساعت پس از آبیاری گیاه انجام شود.

روش ها تکثیر آن

روش های تکثیر گیاه کامپکت در دو روش قلمه می باشد که در فصل بهار انجام می شود و این روش ها عبارت اند از :

روش اول

قلمه ای با طول 10 الی 20 سانتی متر را با تیغ تیز از گیاه جدا کنید و دو ساعت فرصت دهید تا شیره گیاه خارج شود و آن را در خاک برگ همراه با کود دامی بکارید تا گیاه رشد کند.

روش دوم

در روش دوم باید ساقه ی بدون برگ آن را در خاک به صورت طولی بکارید و برای حفظ رطوبت سطح گلدان را با پلاستیک بپوشانید تا برای گیاه فضایی همچون گلخانه ایجاد کنید.

آیا گیاه درسانا کامپکت هوا را تصفیه می کند؟

گیاه دراسنا کامپکت میتواند تصفیه هوای منزل را نیز بر عهده داشته باشد و میتواند به میزان قابل توجهی آلودگی های هوای محیط را جذب کرده و هوای تصفیه شده ای را در اختیار شما قرار دهد.

آلودگی هوا فقط در خیابان ها و دود و ترافیک ها نیست و میتواند سلامتی ما را در فضای بسته منزل نیز تهدید کند مانند اثرات مواد شوینده، حشره کش ها و بسیاری عوامل دیگر که موجب آلودگی محیط می شوند و در صورت مداوم بودن سرطان و بیماری های خطرناکی را برای فرد ایجاد کند اما باید بدانید طبق تحیقیات انجام شده توسط ناسا حدود 50 گیاه در دنیا وجود دارند که میتوانند بسیاری از این آلودگی ها را از بین ببرند و گیاه دراسنا کام پکت نیز در این لیست قرار دارد و با توجه به مقاومت بالا و رشد خوبی که دارد میتواند تا 10 ها سال برای شما باقی بماند و تری‌کُلُرواتیلن موجود در هوا را از بین ببرد.

کامپکت دچار چه بیماری هایی می شود و راه های درمان آن چیست؟

شپشک های آرد آلود

شپشک های آرد آلود یکی از آفت های معمول در میان دراسنا کامپکت هاست که میتواند به آن حمله کند. برای جلوگیری میتوانید از اسید هیومیک استفاده کنید و یا قرص آسپرین را بر روی بوته های آن اسپری کرده و موجب تزریق اسید سالسیلیک به گیاه شوید تا نوعی مبارزه برای گیاه باشد.

اگر گیاه شما دچار شپشک شد در ابتدا با الکل و پنبه شپشک ها را از روی گیاه پاک کنید و با استفاده از سم های کونفیدور گیاه را سم پاشی کنید.

قارچ ها

قارچ ها یکی دیگر از بیماری هایی هستند که که کامپکت ها میتوانند به آن دچار شوند که در این موارد برگ های گیاه به رنگ قهوه ای در می آیند و حالتی سوخته پیدا می کنند برای جلوگیری از قارچ ها می توانید زهکشی گیاه را چک کنید و سوراخ های انتهایی گلدان تان را باز کنید و در زیر گلدان سنگ ریزه هایی قرار دهید.

استفاده از قارچ کش ها هر 30 الی 40 روز یک بار میتواند مانع ابتلای گیاه به قارچ شود.

سیاه شدن نوک برگ ها

یکی دیگر از بیماری های گیاه کامپکت میتوانید سیاهی نوک برگ های آن باشد و هنگامی که نوک برگ ها سیاه شد باید سریعا بخشی از برگ های سیاه شده با قیچی ببرید و فقط یک میلی متر از آن را باقی بگذارید تا موجب پیش رفت ان نشود سپس اسید هیومیک را با آب لیمو داخل آب، آبیاری گیاه بریزید تا موجب شستن املاح شده و سیاهی بیشتر نوک برگ ها را موجب نشود.

برگ های خشک و زرد گیاه را همیشه از ته بکنید تا گیاه همیشه ظاهر زیبایی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *