مراقبت از گیاه, معرفی گیاه

شرایط نگهداری گیاه آگلونما

نحوه نگهداری گیاه آگلونما

یکی از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی گیاه آگلونماست که از جنگل های گرمسیری و نیمه گرمسیری جنوب آسیا می باشد و دارای طرفداران بسیاری است. شرایط نگهداری آگلونما بسیار آسان است و یکی از کم توقع ترین گیاهان در مراقبت می باشد. این گیاه قدرت پاکسازی بسیاری دارد و میتواند هوای آلوده داخل منزل را جذب کرده و اکسیژن بسیاری آزاد کند.

در این مقاله میخواهیم به نحوه نگهداری آگلونما که یک گیاه آپارتمانی کم توقع است و در طرح ها و رنگ های مختلف وجود دارد بپردازیم پس با ماهمراه باشید.

معرفی گیاه آگلونما

گل آگلونما (Aglaonema) که با نام دیگر همیشه سبز چینی (Chinese Evergreen) نیز شناخته می شود از خانواده شیپوری هاست و در 40 گونه متفاوت با رنگ های گوناگون وجود دارد و میتواند زیبایی منحصر به فردی را برای منزل شما به ارمغان آورد.

مراقبت از آگلونما بسیار آسان و برای افرادی که در این زمینه مبتدی هستند گزینه بسیار مناسبی است. این گل دارای برگ هایی خم شده به سمت پایین و نیزه ای است و طول برگ های آن بین 10 تا 30 سانتی‌متر متغیر می باشد بعلاوه میتواند در مدت زمان کوتاه مقدار بسیاری از سموم منزل را از بین ببرد و حتی در شب نیز اکسیژن تولید کند کاری که بسیاری از گیاهان آن را فقط در طول روز انجام میدهند.

راهنمای پرورش و شرایط نگهداری آگلونما

رشد و پرورش گیاه آگلونما به دلیل شرایط نگهداری مناسب از آن بسیار آسان است زیرا میتواند شرایط مختلفی از رشد را تحمل کند ولی برخی از توصیه هایی که در ادامه به آن ها میپردازیم میتواند نتایج بهتری را برای این گیاه در پی داشته باشد که عبارت اند از :

دمای مورد نیاز گیاه آگلونما

دما یکی از مهمترین نکات در نگهداری گیاه آگلونما می باشد و باید به دمایی که این گل را در آن قرار میدهیم توجه بسیاری کنیم زیرا این گیاه نمیتواند دمای خیلی پایین و دمای خیلی بالا را تحمل کند. در فصل تابستان دمای مناسب برای آگلونما 24 درجه سانتی گراد و در زمستان بین 10 الی 15 درجه سانتی گراد است.

در فصل سرما میتوانید این گیاه را به داخل منزل منتقل کنید تا سرما باعث یخ زدن و از بین رفتن آن نشود بعلاوه نباید آن را در نزدیکی بخاری قرار دهید.

خشکی هوا نیز میتواند در پژمرده شدن گیاه میتواند تاثیر بسیاری داشته باشد که برای جلوگیری از پژمردگی گیاه در دمای بالا و خشک میتوانید هر روز گیاه را غبار پاشی کنید. دمای متعال میتواند بهترین شرایط برای این گیاه باشد.

رطوبت

رطوبت امر مهمی در نگهداری گیاه آگلونما است و این گیاه به رطوبت بسیاری احتیاج دارد و اگر طوبت کافی به گیاه نرسد ممکن است باعث آسیب به آن شود. در فصل زمستان دمای اتاق برای این گیاه کافی است. در فصل تابستان نیز روزی 1 بار میتوانید برگ های آن را با آبفشان غبار پاشی کنید و یا گیاه را حدودا چند دقیقه در حمام قرار دهید تا رطوبت کافی را دریافت کند.

آبیاری

گیاه آگلونما به آبیاری کمی احتیاج دارد و نباید آن را با آبیاری بسیار پژمرده و خراب کنیم در فصل تابستان بهتر است هفته ای 2 بار این گیاه را آبیاری کنید اما به این نکته نیز توجه کنید که نباید خاک گیاه به صورت مداوم خیس باشد زیرا باعث پوسیدگی ریشه آن می شود.

در فصل زمستان نیز چون رشد گیاه کمتر میشود هفته ای یکبار آن را آبیاری کنید. اگر این گیاه مدت زمان بسیاری تشنه بماند شادابی و جذابیت خود را از دست میدهد.

نور کم شرایطی مطلوب برای نگهداری آگلونما

این گیاه نور بسیار را نمیپسندد زیرا باعث افتادگی و سوختگی برگ های آن میشود. سعی کنید آگلونما را در قسمت هایی از منزل که دارای نور غیر مسقیم است قرار دهید قسمت های شمالی ساختمان بهترین گزینه برای این گیاه اند.

آگلونما را نیز نباید در قسمت هایی که نور خیلی کم است نیز قرار دهید زیرا برگ های آن بسیار باریک و کشیده می شوند و باید نور به طور متعادل آن تامین شود.

خاک مناسب

خاک مناسب این گیاه باید خاکی با زهکشی بالا باشد تا آب اضافی را از گلدان بتواند خارج کند. مخلوطی از ماسه، پیت، خاکبرگ و کود آماده میتواند بستر مناسبی برای رشد گیاه باشد. آگلونما ها خاک های غنی از خاک برگ و اسیدی را بسیار میپسندند.

نگهداری گیاه آگلونما

نحوه نگهداری گیاه آگلونما

کود دهی

گیاه آگلونما اگر در شرایط مطلوبی قرار گیرد نیاز به کوددهی ندارد ولی بعد از مدتی طولانی خاک آن تمامی مواد غنی خود را از دست میدهد ولی برای رشد بهتر آن در فصل سرد یعنی بهار و تابستان میتوانید از کود های جامد و مایع برای آن استفاده کنید.

به این منظور در فصل بهار هر 2 هفته یکبار آن را کوددهی کنید و بهتر است زمان کود دهی با آبیاری گیاه به طور همزمان انجام شود.

هنگامی که خاک گیاه خشک است کوددهی را انجام ندهید زیرا به گیاه آسیب میزند.

تمیز کردن برگ ها

بهتر است هر چند وقت یکبار(در هر ماه 1 الی 3 روز) برگ های ای گیاه را با آب ولرم و بدون املاح به وسیله ای پارچه ای نمدار تمیز کنید و لکه های آن را از بین ببرید.

از محلول رقیق یک لیتر آب و چند قطره شیر نیز میتوانید برای تمیزی برگ ها استفاده کنید که محلولی مفید نیز برای برگ هاست.

هرس

هرس لازم نیست جز برای حذف هر گونه برگ مرده یا در حال مرگ، مانند برگ های پایین گیاه که زرد می شوند و می میرند (و توجه داشته باشید که این طبیعی است که پایین ترین برگ ها در نهایت زرد شوند).

شما باید بتوانید به آرامی برگ های در حال مرگ را به سمت راست بکشید.

نکاتی برای نگهداری آگلونما

  • برای تمیز کردن برگ های گیاه آگلونما از اسفنج های نرم و مرطوب میتوانید استفاده کنید.
  • غبار پاشی برگ های آن را در زیر نور آفتاب و در تابستان انجام ندهید.
  • اگر برگ های آن آویزان هستند برگ های آن را به صورت دسته ای و حدود چند روز در روزنامه بچینید.
  • هنگای که گیاه را خریداری میکنید ممکن است گلدان برای گیاه کوچک باشد و جا برای رشد آن وجود نداشته باشد ابتدا سعی کنید خاک و ریشه آن را بررسی کنید. هر ساله نیز سعی کنید گلدان قبلی را با یک بزرگتر تعویض کنید.

سخن آخر

گیاه آگلونمای کی از زیباترین گیاهان آپارتمانی است و نحوه نگهداری آگلونما بسیار است. اگر این گیاه در شرایط مناسبی در آبیاری، خاک، دما و نور مناسبی قرار گیرد میتواند دکوراسیون منزل شما را به یکی از زیباترین ها با ظاهری خاص تبدیل کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *