گیاهان آپارتمانی, آفات و بیماری

همه چیز درباره شرایط نگهداری کروتون

شرایط نگهداری کروتون

مقدمه

کروتون با نام علمی Codiaeum variegatum بومی منطقه جنوب شرقی آسیا می باشد. این گیاه با داشتن برگ های زیبا و رنگارنگ به گیاه رنگین کمانی شهرت پیدا نموده است و مورد علاقه توجه بسیاری از علاقه مندان به گیاهان آپارتمانی  می باشد.

کروتون ها از خانواده افوربیاسه ها هستند.  دارای انواع واریته های مختلف در رنگ های زرد بنفش سبز قرمز صورتی و نارنجی یافت می شوند که به خاطر داشتن این تنوع رنگی بهترین گزینه برای نگهداری در منازل ها هستند.

برگ های جدید ابتدا با رنگ سبز ظاهر میشوند و پس از مدتی به رنگ های زیبایی تبدیل می شوند‌.

این گیاه از جمله گیاهانی است که به علت داشتن رنگ های زیبا و رنگی اش جلوه خاصی به محیط زندگی شما میدهد.

شرایط نگهداری کروتون

نگهداری کروتون

نگهداری کروتون طلایی

آبیاری

خاک کروتون همیشه باید مرطوب باشد اما نه غرقاب بلافاصله پس از خشک شدن سطح خاک آنرا آبیاری کنید این گیاه به (املاح دار) و کلردار بسیار حساس است. بهتر است برای آبیاری اش از آب تصفیه شده یا آب جوشیده خنک شده با دمای منزل استفاده شود.

برای شرایط نگهداری کروتون آبیاری آن در فصل بهار تا پاییز هفته ای 2 تا 3 بار و در فصل پاییز و زمستان هر 4 روز یکبار می باشد.

رطوبت

این گیاه در فصل تابستان که فصل رشد و رویشش می باشد به رطوبت بین 70تا 90 درصد نیاز دارد برای تامین رطوبت آن میتوانید هم‌زمان از دستگاه بخور سرد و ایجاد جزیره تمام نیازات رطوبتی آن را تامین نمائید.

حتی میتوان با غبارپاشی روزانه یک یا یک روز در میان قسمتی از نیازات رطوبتی آنرا تامین نمود

بهتر است برای غبار پاشی از آب مقطر یا آب تصفیه شده برای مه پاشی آن  استفاده کرد

نکته مهم : در زمان تابش مستقیم آفتاب به هیچ وجه روی برگهای آن غبارپاشی صورت نگیرد به این علت که قطرات آب روی برگها پس از برخورد با اشعه خورشید مانند ذره بین عمل کرده و باعث ایجاد سوختگی و لکه های قهوه ای می شود.

نور

کروتون برای رشد بهتر و شادابی بیشتر به نور زیاد و مستقیم نیاز دارد بهترین مکان برای نگهداری آن قرار دادن آن با فاصله 40 الی 50 سانتی از پنجره منزل خود می باشد.

این گیاه روزانه بین 4-5 ساعت نور  خورشید فیلترشده برای تامین نیاز نوری خود نیازمند است اگر نیاز نوری این گیاه فراهم نشود رنگ برگ های رنگی آن به مرور زمان به رنگ سبز و زرد کمرنگ تبدیل میشود و در مواردی برگهای آن شروع به ریزش میکنند

نکته مهم درباره شرایط نگهداری کروتون: در صورت استفاده کردن از لامپ های رشد معمولی و ارزان رنگ برگهای آن سبز می شود.

دما

بهترین دما برای نگهداری گیاه کروتون این گیاه دمایی بین 17تا23 درجه سانتیگراد میباشد و ایده آل ترین دما برای آن دمای 20 درجه سانتیگراد میباشد که باعث رشد بهتر و شادابی بیشتر آن می شود.

برای نگهداری از آن نباید درجه حرارت محیط بالا و پایین شود باید به‌صورت ثابت و پایدار بماند در غیر این صورت گیاه با تنش دمایی مواجه میشود و شروع به ریزش برگهای خود میکند.

چنانچه  گیاه شما به دلیل عدم رعایت نکات گفته شده دچار ریزش برگ شد گیاه را (سرزنی)کنید و در محیط گفته شده.

خاک

برای شرایط نگهداری گیاه کروتون با رنگارنگ و زیبا خاکی سبک با زهکش بالا و مغذی مانند ترکیبی از خاکبرگ پیت ماس  و ماسه شسته شده نرم (ماسه بادی) بهترین گزینه برای استفاده می باشد.

برای تقویت بیشتر هر 3 ماه یکبار یک چهارم گلدان را خالی کرده و با ورقی کمپوست جایگزین کنید.

درصورت نداشتن پیت ماس میتوان از ترکیب خاکبرگهای بسته بندی شده خاک باغچه و ماسه شسته شده نرم استفاده کرد.

تغذیه و کوددهی

برای تغذیه این گیاه ماهانه 2 بار به‌صورت آبیاری از کودهای کامل micro + npk 20-20-20

+ (کلات آهن) و هر 3 ماه یکبار ازهیومیک اسید به‌صورت محلول پاشی استفاده شود.

این گیاه برای حفظ شادابی و سلامت خود به میزان زیادی آهن نیاز دارد یک باور غلط و نادرست در مورد کود آهن در تغذیه این گیاه وجود دارد که تغذیه گیاه به کود آهن باعث سبز شدن برگهای آن میشود که کاملا غلط و صددرصد اشتباه است.

درصورت کمبود عناصر آهن برگهای کروتون کلروز شده و به مرور زمان ریزش پیدا خواهد کرد تعویض گلدان کروتون گیاه پر رشدی ایت وبه شرط برطرف شدن نیازهایش مجدد شروع به برگدهی و رشد میکند برای رشد بهتر آن هرسال یک سایز گلدان آنرا بزرگتر کنید و گیاه را سرزنی کنید تا علاوه بر رشد طولی گیاهتان پرپشت‌تر و زیباترشود

نکته مهم درباره شرایط نگهداری گیاه کروتون برای تعویض گلدان و زمان تعویض گلدان آن باید رعایت شود این است که بهترین زمان برای تعویض گلدان زمان است که ریشه های گیاه از انتهای گلدان خارج شده باشد

مراقبت از کروتون

یک کروتون که به خوبی رشد کرده است، برگ‌های خود را تا سطح خاک پایین نگه می‌دارد – و ترفند این کار فراهم کردن گرمای ثابت است. حتی در محیط های بیرونی، کروتون ها پس از یک شب سرد، برگ ها را می ریزند. رنگ های پر جنب و جوش برگ به کیفیت نور بستگی دارد. آنها به مقدار زیادی نور خورشید روشن و متحرک برای مراقبت از گیاه نیاز دارند.

رطوبت کم در داخل خانه باعث می شود کروتون ها به ویژه در برابر کنه های عنکبوتی حساس شوند. برای جلوگیری از هجوم، گیاهان را روزانه مه پاش کنید. کروتون‌ها را می‌توان در شرایطی که دمای بالای 50 درجه فارنهایت باقی می‌ماند، به بیرون آورد، به شرطی که به‌درستی با شرایط نور و دما سازگاری داشته باشند.

کروتون

تکثیر کروتون

گلدان و گلدان مجدد گیاه کروتون

یک کروتون جوان را هر سال در بهار یا اوایل تابستان برای سه فصل اول رشد دوباره بکارید. پس از آن، فقط زمانی که متوجه رشد ریشه‌ها از سوراخ‌های زهکشی یا مشاهده ریشه‌هایی که در سطح خاک رشد می‌کنند، آن را مجدداً تعویض کنید.

یک ظرف با سوراخ های زهکشی کافی تهیه کنید. باید فقط یک اندازه بزرگتر از ظرف فعلی گیاه باشد. یک تا دو اینچ خاک گلدان مرطوب مبتنی بر پیت را در کف ظرف جدید قرار دهید.

با چرخاندن کروتون به پهلو و بیرون کشیدن آن به آرامی از ظرف خود، گیاه را از ظرف قدیمی خود خارج کنید. آن را در مرکز گلدان جدید قرار دهید. اطراف ریشه ها را با خاک گلدان پر کنید. گیاه را آبیاری کنید و در صورت نیاز خاک اضافی اضافه کنید تا سطح خاک به حدود یک اینچ زیر لبه ظرف جدید برسد.

آشنایی با نحوه نگهداری از شفلرا

روش تکثیر کروتون

برای تکثیر این گیاه میتوان از طریق قلمه های انتهایی ساقه از اواسط بهار تا اواخر فصل تابستان اقدام به قلمه گیری کرد

برای قلمه زدن کافیست قلمه هایی به طول 8 تا 15 سانتیمتر از شاخه های قوی و ضخیم به قطر یک مداد تهیه کرد و برگهای زیرین قلمه را کاملا جدا نموده و داخل ترکیبی از خاکبرگ و خاک باغچه و کمی ماسه شسته شده نرم به اندازه سه بند از قلمه را درون خاک قرار داد و روی قلمه ها مقداری آب کهنه یا آب جوشیده سرد شده ریخته و روی قلمه ها را بوسیله پلاستیک شفاف کاور کشیده و چند عدد سوراخ به قطر یک سانت جهت تهویه هوا ایجاد کنید و هرچند روزیکبار در رطوبت خاک آن را بررسی کنید و در صورت نیاز آبی آنرا آبیاری و مجدد کاور نمائید.

حدودا پس از گذشت 2 الی 3 هفته قلمه های شما دارای ریشه میشوند و کم‌کم جوانه های آنها شروع به ظاهر شدن میکنند.

با رشد جوانه ها کم‌کم سوراخ های روی کاور را بازتر کنید تا گیاه آماده روبرو شدن با شرایط محیطی بیرون از کاور آشنا شود تا پس از انتقال به محیط جدید دچار شوک و خرابی نشود.

یگ نوع روش دیگر جهت تکثیر این گیاه وجود دارد که به آن تکثیر از طریق برگ گفته میشود و روش تکثیر آن به این روش است که برگ گیاه را از قسمت (دمبرگی) که به ساقه وصل  است جدا نموده و پس از پینه بستن انتهای آن به خاک یا آب انتقال داده میشود و پس از مدتی قلمه ها دارای ریشه میشوند و میتوان آنهارا به بستر خاک انتقال داد.

بیماری های کروتون

علت ریزش برگ ها: ریزش برگهای کروتن به دلایلی چون تعویض گلدان و جا به جایی آن به نور کم محیط آبیاری بسیار زیاد و خاک دائم خیس – تنش دمایی و بیماری قارچی و آفت ها و کمبود مواد غذایی و ریزمغذی ها تماما دلایل مهمی در ریزش برگها می باشند.

کنه قرمز عنکبوتی

کنه ها در زیر برگها تا زمانی میسازند  و با مکیدن و تغذیه از برگها باعث زردشدن و ریزش برگها میشوند این آفت را به فاصله 2 هفته یکبار بوسیله کنه کش ها سمپاشی کنید

علت سبز و  کم رنگ شدن برگ ها

این مشکل نشانه نبود نور کافی میباشد گیاه را به محلی روشن و نور بیشتر انتقال دهید

آفت پشتک آرد آلود

این آفت به شکل پنبه های سفید رنگ روی برگها ، زیربرگها و ساقه ها قرار میگیرد و از شیره گیاه تغذیه میکند و باعث از بین رفتن تدریجی گیاه میشود برای درمان این آفت میتوانید بوسیله گوش پاک کن و الکل به این طریق که گوش پاک کن را به الکل آغشته و روی قسمتهای آلوده کشیده و آفتها را از روی گیاه برمیداریم و در آخر با استفاده از ترکیبی از آب + مایع ظرفشویی و الکل تمامی قسمت های گیاه را اسپری نمائید.

چگونه کروتون را شکوفا کنیم

شکوفا کردن کروتون

گیاه کروتون پنجه کلاغی

همه کروتون‌ها می‌توانند گل‌های ستاره‌شکل کوچکی را روی ساقه‌های بلند و نازک زمانی که در فضای باز رشد می‌کنند بسازند. با این حال، گیاهان کروتون زمانی که در داخل خانه رشد می کنند به ندرت گل می دهند.

ساقه گل شبیه تاک پردار است و شکوفه های ریز آن رایحه ای ندارند. آنها می توانند در هر زمانی از سال گل بدهند، اما احتمالاً زمانی اتفاق می افتد که شرایط ایده آل باشد، مانند آفتاب درخشان، خاک غنی شده و اسیدی، خاک مرطوب اما نه خیس، و دمای بین 70 تا 80 درجه فارنهایت.

همچنین، جابجایی یک گیاه داخلی در فضای باز زمانی که دما گرم است ممکن است باعث تولید گل شود.

جمع‌بندی

توضیحات جامع و مفصلی درباره شرایط نگهداری کروتون زیبا برای شما داده شد. شما عزیزان چنانچه سؤال دیگری پیرامون کروتون دارید می توانید با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *